tire wear alignment question

Discussion in '100-Series Cruisers' started by SWUtah, Oct 26, 2005.

  1. SWUtah

    SWUtah

    Messages:
    4,876
    Likes Received:
    1,072
    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    Ponte Vedra, Florida
    Installed 4 new tires on 99 LC they are AT's, 600 miles on new set 3 are wearing even and the one on the passenger side rear is starting a saw tooth pattern on the very outer edge. must be alignment? Is the LC 4 wheel alignment? If so does anyone know the correct alignment spec's for a 99? Would like to know so when I take it in Friday I can give them the correct spec's. If not alignment what do you think could be causing this problem?
    Thanks
     
  2. hoser

    hoser SILVER Star

    Messages:
    8,938
    Likes Received:
    1,183
    Joined:
    Dec 21, 2003
    Location:
    Bay Area, CA
  3. SWUtah

    SWUtah

    Messages:
    4,876
    Likes Received:
    1,072
    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    Ponte Vedra, Florida
    Thanks for the response, took it in and the front alignment was a little off so had it aligned. Swapped the rears left to right and put the pressure up to 40 psi all around. Just have to watch it and see now if the new tire on the rear passenger side feathers. Looked for any damage and the bottom is clean, matter of fact since it was a AZ LC it looks new and looks like it was never off road. hope its just a defective tire. If it is they said they would replace it.
     
  4. 2000TLC

    2000TLC

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2004
    Location:
    Albuquerque, NM
    I am starting to see the same problem on my 2000 LC with about 78k on it. I thought the problem might have been a tire balance issue or a shock problem so I just recently had the tires balanced and rotated. I think I am starting to get the same wave on the tire I just rotated too. This is also on the passenger rear of my vehicle. I think I might rotate again and if I see the problem occur on the next tire I will probably go with shocks.
     
  5. SWUtah

    SWUtah

    Messages:
    4,876
    Likes Received:
    1,072
    Joined:
    Sep 16, 2005
    Location:
    Ponte Vedra, Florida
    I rotated and the problem disappeared. I think i just had a bad tire. The local tire guy replaced it and they are all wearing perfectly.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.