1993 Cruiser Tranny slipping, only in reverse after 10mph????

cc93cruiser

CRUZAHEAD
 
Joined
Sep 7, 2004
Messages
2,289
Location
Hayward, Ca.
Just like the title says, while backing up today in the morning, my tranny started to all of the sudden slip :confused: .... At first, I thought I just didn't put it into reverse/gear correctly, but I tried it again and a noticed that it would go into reverse/gear with no problem, but after I reached 10mph it started to slip and the rpms/engine just reved up :confused: ??? Hmmmm? I drove it for about 20mins and the tranny works flawessly, shift points are smooth and fast.. I then drove it again in reverse and the same s***! :mad: Tranny slipped again once it reached 10mph. I can't go faster than 10mph in reverse without the tranny slipping :confused: ...I drove the cruiser another 10 miles like manual says and checked the tranny fluid level and it was right on the Hot side and fluid looked good (nice and red). I have never flushed out the tranny, but have changed the fluid religiously every 10K miles.. My question is, what could be the problem? Should I just flush the whole tranny system out? Has anyone ever had a simliar experiance with this tranny( it is the bus tranny 1993 cruiser)
 

IdahoDoug

 
 
Joined
Aug 9, 2003
Messages
8,868
That's one I'd toss Rodney at transmissions@optusnet.com.au He's the A442F guru in Australia. He's actually a transmission specialist but owns and drives an 80 with the manly A442F like all of us who are not light in the shorts...

DougM
 

cc93cruiser

CRUZAHEAD
 
Joined
Sep 7, 2004
Messages
2,289
Location
Hayward, Ca.
thank you Idahodoug, I will surely drop him an e-mail, this is got me kind of stressed out :mad: .. I love my cruiser and dont want to get rid of it, but the replacing the tranny right now is too steep for me (with my baby and all).. Hopefully it is something small.
 

turbocruiser

SILVER Star
 
Joined
Dec 24, 2003
Messages
3,562
I guess I'm goofy but anytime I need to reverse enough to have to drive 10 mph or more to get there in reasonable time, I uhhh, just turn around to go forward. What am I missing here? :cheers:
 

cc93cruiser

CRUZAHEAD
 
Joined
Sep 7, 2004
Messages
2,289
Location
Hayward, Ca.
turbocruiser said:
I guess I'm goofy but anytime I need to reverse enough to have to drive 10 mph or more to get there in reasonable time, I uhhh, just turn around to go forward. What am I missing here? :cheers:
:D ........I know I was kinda of mad today while I was backing up today :flipoff2: ....Thanks for making my laugh t'cruiser, that is the first time in a couple hours since I even cracked a smile...
 
Joined
Mar 30, 2003
Messages
1,619
Location
LA, CA
brownbear said:
I was surfing about and saw this ad,

http://www.automatictransmission.com.au/release.asp?NewsId=4651

on the lh side there is a section called "ask ortho" try putting your question in there.

don't know if that will help. but the site looked interesting.

For those who are wondering, Ortho = Rodney (the same one IdahoDoug mentioned) at Wholesale Automatic Transmissions in Australia.
 

cc93cruiser

CRUZAHEAD
 
Joined
Sep 7, 2004
Messages
2,289
Location
Hayward, Ca.
bjowett said:
I have 2 spare good A442F's... if you need one I'll give you a good deal.
bjowett, Hey I will let you know asap, I have to do a couple things to this one before i give up. I want to flush it all out and then replace the transmission filter. Then we will see what happens...
 
Top Bottom