Trouble shooting 2F

Blue60

 
Joined
Mar 16, 2003
Messages
615
Due to rust thru of old tube, I just replaced the EGR cooler to EGR valve tube on my FJ60 (86). Has certainly taken care of the "popping" and backfire I had prior to warming up.

Now, new problem... won't run well unless fully choked. Before replacement , truck ran very well. Truck starts easily, but just runs rough and seems to be on the verge of stalling unless I keep full choke.

Suspect vacumn problem?

I have the emission control repair manual, which I will start trouble shooting with this weekend. In the meanwhile, can someone confirm for me whether or not the high altitude compensation (HAC) valve, always draws air from the bottom tube open to atmospheric (ambient) air under all condtions. It seems to on mine, but the truck does seem to smooth out a bit when I plug that particular port. From the manual it doesn't make sense to me....

Thanks and cheers

Dave
 
Joined
Aug 2, 2004
Messages
3,550
Location
San Francisco Bay Area
The HAC would not cause problems with the cruiser not idling. I would check your fuses..maybe the engine fuse. Also the EGR valve might be stuck open which would cause it not to run good.
 
Last edited:
Joined
Aug 17, 2005
Messages
1,264
Location
t town, wa
maybe with all that rust damage it was sucking in clean air and the carb was adjusted for that. so maybe now its running to lean since you have to have the choke out. maybe just rich it up some?
 

Blue60

 
Joined
Mar 16, 2003
Messages
615
Thanks...

Appreciate all the hints...will post back when resolved!

Cheers, and Keep on Cruising!

Dave
 
Top Bottom