A/C help (1 Viewer)

Tommy Shumpert

SILVER Star
Joined
Dec 12, 2017
Messages
401
Location
Spring/Woodlands Texas
Has anyone ever seen this unit before? The issue I am having is:

A. When I turn the knob that says on/cool selection.. the one One left.
*turn knob all the way to the right, it turns off.. no air.
*with knob turned all the way to left, I turn the air control all the way to right, it barely blows.

It blows cold air just fine, just not fast at all.

So not sure why I turn the left knob all the way to the right, it turns off. Like the opposite of what it says.

The front panel says “President”......could not find anything on it.

Help is greatly appreciative.

0E9893DD-06E8-496C-9B93-E623D8871725.jpeg


544A96BD-F60D-4D24-BC06-83D4F7C818EC.jpeg
 
Joined
Oct 30, 2007
Messages
9,450
Location
Plano texas
 
 
Hi, Knobs may have been loosened ,pull front cover and reset them. Coil may be clogged up or fan brushes are worn down,pull fan and check. Mike
 

1Fine40

Rust Buster
SILVER Star
Joined
Aug 25, 2003
Messages
1,096
Location
Wild Idaho
 
 
Motor brushes likely culprit if this is using the original fan motor in the engine compartment...but agree, check the knob orientation as well 1st..low hanging fruit :)

Cheers
 

Tommy Shumpert

SILVER Star
Joined
Dec 12, 2017
Messages
401
Location
Spring/Woodlands Texas
Motor brushes likely culprit if this is using the original fan motor in the engine compartment...but agree, check the knob orientation as well 1st..low hanging fruit :)

Cheers
The likely hood of finding motor brush replacements....highly unlikely .
Going to check the other this weekend, hopefully that’s it
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom