4WD Light and Reverse (1 Viewer)

klinetime574

SILVER Star
Joined
Jul 23, 2006
Messages
5,706
Location
Chicagoland, IL
 
 
Sounds like someone switched up the wires. There is a white plug which is for reverse. And a blue plug for 4wd. Make sure they match (i don't know if they could plug into each other though.) The actual sensor might be put into the wrong hole. If you look on the passenger side of your engine look back into the transmission tunnel and you should be able to see the wires.

What happens when you put it in 4WD does the light come on?

Here you can see the white plug coming off the top of the transmission, it connects to its white brother that comes from the wiring in the engine bay.

 
Last edited:
Joined
Jan 15, 2009
Messages
86
Location
Oklahoma
 
 
I will have to check that out. I just picked up the rig a couple of weeks ago and still figuring things out. I think I noticed the backup lights don't work, I bet I should first check the fuse and then the wiring harness to the top of the tranny, right? So for the 4WD light I should check to see what connector is plugged into the lamp?

Thanks for the patience-I'm a newb!
 

klinetime574

SILVER Star
Joined
Jul 23, 2006
Messages
5,706
Location
Chicagoland, IL
 
 
Just make sure you got blue to blue and white to white on those plugs in the transmission tunnel.

And to check: Put it in 4WD and the reverse lights come on, then you know the plugs are just switched.
 
Joined
Jan 15, 2009
Messages
86
Location
Oklahoma
 
 
OK the blue & white were plugged together. Now I have white to white and the reverse lights come on. Now I need to find the other half of the blue plugs. I can find the harness coming from the engine bay. Is the 4WD plug on the tcase iteself or where is it?
 

brian

SILVER Star
Joined
Feb 7, 2003
Messages
10,749
Location
lebanon,pa
 
 
 
OK the blue & white were plugged together. Now I have white to white and the reverse lights come on. Now I need to find the other half of the blue plugs. I can find the harness coming from the engine bay. Is the 4WD plug on the tcase iteself or where is it?
it's either on the tranny or the transfer.
they hang out together, i got mine backwards......good thing the plugs are not color coordinated.
 

klinetime574

SILVER Star
Joined
Jul 23, 2006
Messages
5,706
Location
Chicagoland, IL
 
 
OK the blue & white were plugged together. Now I have white to white and the reverse lights come on. Now I need to find the other half of the blue plugs. I can find the harness coming from the engine bay. Is the 4WD plug on the tcase iteself or where is it?
4WD plug is on the side of the case next to the framerail. The other half should be hanging around the PS of the engine near transmission tunnel, unless it got chopped off.
 
Joined
Jan 5, 2005
Messages
259
Location
Oklahoma City
 
 
 
OK the blue & white were plugged together. Now I have white to white and the reverse lights come on. Now I need to find the other half of the blue plugs. I can find the harness coming from the engine bay. Is the 4WD plug on the tcase iteself or where is it?
I think the problem was that the T-case/Tranny I purchased did not have the blue plug on it! :D

Oops.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom