No CEL in key position 2 (1 Viewer)

Joined
Jun 21, 2014
Messages
24
Location
West Point
 
Hey guys... tried pouring over similar threads and cant seem to find a fix. I swapped in a running motor from a 96 LX450 into a 1994 LC that sat awhile. I can get it to run with starter fluid, but no CEL... could the ECU be bad?
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
24
Location
West Point
 
I don't have a title yet... but the door manufacture date is 10/94 and it has an OBD 2 port. The harnesses engine are Identical from the donor. Are there different types of OBD 2?
 
Joined
Mar 30, 2009
Messages
628
Location
Indiana
 
 
Yes to OBD2 and OBD1. If you swapped ECU and harness, then I would recommend igniter, fuel pump, fuel pump relay. Make sure timing is correct.
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
24
Location
West Point
 
Forget the tittle and sell the axles. JK

K294=Tripple locked
A343F- 95-97 tranny
Build date 10/95 either could be a 1995 or 1996. Most likely a 1996
It's so close to being complete.. I've put an ome 2.5 lift on it. CDL switch. In dash cupholder.... I'm ready to mall crawl :D she deserves to live!!!
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
24
Location
West Point
 
A "T" in the 10th position of VIN indicates a 1996 model
It's a real gem alright... I just dont know what would cause the no CEL :( I've swapp3d everything related to it from the donor (with the exception of the ECM) could a dirty trans plug or something similar cut that readyness off?
 
Joined
Nov 9, 2012
Messages
9,949
Location
Olathe, KS, USA
 
What is the VIN tag from the truck you are trying to make run?

You showed one with 10/95 which is a 96, but you are referencing a 10/94 which is a 95.

If you actually have a 94 I'd be willing to bet it's the VAF/MAF/SMF whatever the hell it is for that year.

The fact that it will start and run on starting fluid points to the MAF thingy and secondly the IAC valve based on other posts here with similar issues.

Do a search for "starting fluid" and you'll find some explaining what they've done.
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
24
Location
West Point
 
What is the VIN tag from the truck you are trying to make run?

You showed one with 10/95 which is a 96, but you are referencing a 10/94 which is a 95.

If you actually have a 94 I'd be willing to bet it's the VAF/MAF/SMF whatever the hell it is for that year.

The fact that it will start and run on starting fluid points to the MAF thingy and secondly the IAC valve based on other posts here with similar issues.

Do a search for "starting fluid" and you'll find some explaining what they've done.
I'm sorry... I was mistaken... the door tag in the pic is the recipient . I'll get a pic of the donor door tag donor tomorrow. Thanks for the heads up on the starter fluid posts. I'll read through them.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom