What Did You Do with Your 80 This Weekend?

bushdoctor

SILVER Star
Joined
Jul 28, 2015
Messages
373
Location
San Diego
Not too many pics taken this weekend. But the break was a much needed one. Loving this 80 with each day that elapses. Still a work in progress.

View attachment 1924169
It was nice to meet you guys at Borrego today. We had a nice run / hike up Coyote Canyon.View attachment 1924505

Nice running into you guys at Borrego today! We had a good cruise & hike up Coyote Canyon. Spectacular flowers this year!!
[/QUOTE]

Likewise.. Always great to link up with a fellow mudder.
 
Joined
Jul 18, 2014
Messages
224
Location
Alabama
Had a great time wheeling with my new locker and winch (finally had to use it after the end of the video.) Also I found a gas leak when/while climbing a hill.
 

perrobravo

SILVER Star
Joined
May 21, 2012
Messages
555
Location
San Diego, CA
As reported above, went out to Anza Borrego with @Dan2722 , @bushdoctor, and a...ahem...Nissan. Always a good time!

Camped in a spot not accessible to the ~1.5 million suburbanites out looking for flowers


@bushdoctor had a friend bring some of these 80 KPH stickers from Kenya. They are meant to indicate the max speed of commercial/heavy vehicles. If you're behind my HDJ81 going up a long mountain pass, consider yourself warned.



@Dan2722 getting his flex on


Camera tilted slightly for that hard core off road effect (you're welcome, @bushdoctor )


Some pranksters put a sticker on my truck. That'll be fun to remove.


Even had a chance to take some drone footage. Exceedingly uninteresting video here for those interested.
 

Cruiser Bauers

SILVER Star
Joined
Apr 30, 2016
Messages
867
Location
Escondido CA
As reported above, went out to Anza Borrego with @Dan2722 , @bushdoctor, and a...ahem...Nissan. Always a good time!

Camped in a spot not accessible to the ~1.5 million suburbanites out looking for flowers


@bushdoctor had a friend bring some of these 80 KPH stickers from Kenya. They are meant to indicate the max speed of commercial/heavy vehicles. If you're behind my HDJ81 going up a long mountain pass, consider yourself warned.



@Dan2722 getting his flex on


Camera tilted slightly for that hard core off road effect (you're welcome, @bushdoctor )


Some pranksters put a sticker on my truck. That'll be fun to remove.


Even had a chance to take some drone footage. Exceedingly uninteresting video here for those interested.
That is highly unfortunate that someone was a jack hole and did that. I think I have been up that finger of the trail you camped out at... quiet back there. Maybe meet up with your group of 80's for a run.
 
Joined
Feb 10, 2017
Messages
471
Location
Seattle
Tried to do TREs.
Soaked in acetone/ATF for a good week before attempting.
Relay rod was easy. Tie rod itself both ends are not coming out. Heated multiple times, reefed on with pipe wrenches and 250lb of dude jumping on them and nothing.
Gonna order Slee HD rods since they cost about the same as oem. Found Moogs on rockauto with good reviews for $88 for tie rod and drag link replacements with clamps.

1924842
1924843
 
Last edited:
Joined
Jul 21, 2015
Messages
1,323
Location
Bend, OR
Tried to do TREs.
Soaked in acetone/ATF for a good week before attempting.
Relay rod was easy. Tie rod itself both ends are not coming out. Heated multiple times, reefed on with pipe wrenches and 250lb of dude jumping on them and nothing.
Gonna order Slee HD rods since they cost about the same as oem.

View attachment 1924842View attachment 1924843
Try heating with a torch then spraying with PB blaster once its hot next time. Also try to tighten first then loosen.

I'm enjoying the photo montage that ends with a mud salute:flipoff2:!
 
Joined
Feb 10, 2017
Messages
471
Location
Seattle
Try heating with a torch then spraying with PB blaster once its hot next time. Also try to tighten first then loosen.

I'm enjoying the photo montage that ends with a mud salute:flipoff2:!
Heated both ends til HOT with MAP and then sprayed with ATF/acetone mix while hot. Still nothing. Tried the tighten before loosen trick.
Did everything i could.
Found new drag and tie rods (moog, supposed to be as good of quality as OEM) on rockauto this morning for $88 including clamps. Was gonna order Slee but no one would answer the phone :doh:. Figured it was worth the peace of mind after the amount of beating i did on that thing. But now the land cruiser is once more land stationary for a while.
 
Last edited:
Joined
May 20, 2016
Messages
387
Location
California
Tried to do TREs.
Soaked in acetone/ATF for a good week before attempting.
Relay rod was easy. Tie rod itself both ends are not coming out. Heated multiple times, reefed on with pipe wrenches and 250lb of dude jumping on them and nothing.
Gonna order Slee HD rods since they cost about the same as oem. Found Moogs on rockauto with good reviews for $88 for tie rod and drag link replacements with clamps.

View attachment 1924842View attachment 1924843
i had the same issue, i ended up buying new set
 
Joined
Sep 4, 2018
Messages
79
Location
Scappoose, OR
It was a good weekend! I’ve owned my 91 FJ80 since September and have spent all time and effort (well almost) just trying to get her to run and drive the way she should... this Sunday I took the family out to Browns Camp and played in the snow! Even got to use my winch and pulled an F150 out!!

135185DB-BA7C-41BC-B541-635A1A35D2D4.jpeg


BACE889C-DC53-48B7-BE23-63E4E14B51CE.jpeg
 
Joined
Sep 4, 2018
Messages
79
Location
Scappoose, OR
And now for something completely different... anyone with a 3fe ever have your idle race? Run high that is? She comes down every now and again. I have checked for a vacuum leak and she’s tight. I did notice that the CSI when removed leaked under gravity so I am thinking that might be a part of the problem? I unplugged it and the idle stayed pretty high. I have inspected the ISC and it’s in great shape (19 Ohms across all contacts) I need to do a fuel pressure leak test and that might tell me more but that’s this upcoming weekend... just wondering if anyone has ever had this issue.
 
Joined
May 19, 2012
Messages
286
Location
Perth, Western Australia
Towed the caravan to Esperance, Western Australia
1925360


Not this week, but this is what I have done ...
97 HDJ80
1HD-FT
Gturbo 26psi
PDI Front Mount Intercooler & Trans Cooler
Moonlight Fabrications Air box
Safari snorkel
Tuned pump 21:1 AFR
3in Taipan Exhaust
A442F Auto
Torque Converter Lock-up kit
Rear ARB difflock
270L fuel
2in lift
Koni 90 Raid Shocks
Whiteline H/D Rear Swaybar
airbags
285x75x16 Desert Duellers on ROH mags
MCC twin wheel rear bar
ARB roobar and side steps
Sahara headlights with Stedi LED globes
Light bars
ARB 3/4 roof rack or Full length R/R with Roof Top Tent
Awnings side and rear
2x uhf in roof console
EGT and Boost gauges in pillar pod
Trans temp gauge
Pioneer USB/Bluetooth stereo & sub
Rear Drawers
Cargo Barrier
Flip-Up Rear Windows
Engle Fridge
Voltage display
MSA Dropslide
XR6 Seats
Winch
Marks Adapters part time kit
SS brake lines and calliper pistons
RDA Extreme 100 series disk pads in front, 80 series rear
Electric trailer brake controller
LED interior lights
12v and USB sockets front, middle and rear
Dual batteries with Cole Hersee Master Disconnect Switch
Twin drink holder :)
Grandpa spec Sunvisor
 
Last edited:

MDJ

SILVER Star
Joined
Feb 23, 2015
Messages
222
Location
Denver, CO
It was a good weekend! I’ve owned my 91 FJ80 since September and have spent all time and effort (well almost) just trying to get her to run and drive the way she should... this Sunday I took the family out to Browns Camp and played in the snow! Even got to use my winch and pulled an F150 out!!

View attachment 1925321

View attachment 1925322
Don't stand next to recovery gear when in use and use a damper (a coat or jacket will save your windshield or FACE)!
 
Joined
Sep 5, 2005
Messages
102
Location
ATL
And now for something completely different... anyone with a 3fe ever have your idle race? Run high that is? She comes down every now and again. I have checked for a vacuum leak and she’s tight. I did notice that the CSI when removed leaked under gravity so I am thinking that might be a part of the problem? I unplugged it and the idle stayed pretty high. I have inspected the ISC and it’s in great shape (19 Ohms across all contacts) I need to do a fuel pressure leak test and that might tell me more but that’s this upcoming weekend... just wondering if anyone has ever had this issue.
Recommend you posting this in the 3fe owner check-in thread.
 
Top Bottom