FJ40 Carb/Accelerator Linkage

jrcfj40

SILVER Star
Joined
May 17, 2010
Messages
197
Location
Virginia
I'm not sure I have my linkage connected correctly or I have a wrong part or two.

It seems like the linkage to gas pedal rod is on a pretty good angle as well as the linkage to carb rod. It seems like the ball on the gas pedal would be better aligned if it were on the other side. It's a 5/1977 FJ40.
IMG_8119.JPG
IMG_8117.JPG
IMG_8116.JPG
 

77mustard40

SILVER Star
Joined
Nov 28, 2010
Messages
1,269
Location
Austin, TX
I’m 8/77 but had aftermarket carb setup when I bought her. Went back to stock carb several years ago and had to cobble all my pieces together. Here’s what my linkage looks like from the pedal to the accelerator shaft, mine has the short vertical shaft straight up from the pedal to the horizontal linkage. The horizontal piece I have is straight and doesn’t have the D shape I saw in yours. I also noticed that the short vertical linkage on mine attaches to the pedal on the passenger side of the pedal, yours looks like it’s on the driver side. Here’s a crude pic from mine.

Hope it helps

51290B6D-FC76-417D-AD72-98F4F5B14AA1.jpeg
 
Joined
Aug 28, 2015
Messages
1,667
Location
SC
yep, the ball on the gas pedal should be on the other side. The rest of it looks right. I have looked at a lot of various set ups trying to figure mine out, and I dont recall ever seeing a pedal like that. However, most of my issues were closer to the carb.
 

RAGINGMATT

Factory Focus-Point Mind-Set Approch.....
Supporting Vendor
 
Joined
Aug 12, 2007
Messages
5,699
Location
East Coast
U might have a RHD gas Peddal

either way Your ball is on the wrong side and must be switches , U can take a drill but say 1/4 and Just Kiss the Rivit , , pull it out the flip it , put a nice spot weld on it and your good to go

who restored your linkage ? they did a very nice job ......

DSCN3300 - Copy.JPG
DSCN3303.JPG
DSCN3306.JPG
DSCN3309.JPG
 
Top Bottom