Toyota 2LTE error codes (1 Viewer)

Joined
Jan 25, 2008
Messages
1
Hi everyone,

I'm new to the forum. I have a 1991 Toyota Prado 2LTE motor imported from Japan. We've been having trouble starting it when it's cold. We got it scanned and it came up with some error codes but I can't find out what those error codes stand for. The error codes are either 8, 12, and 13 or it's 8.12 and 8.13. Help!
 
Joined
Apr 26, 2007
Messages
4,943
Location
Dumont, CO
I'll check my manuals when I get home to see if I can decipher those codes...

But when you say it has trouble starting: what does it do? Does it crank and not catch? Does cycling the glow plugs a couple times help the problem? How cold is "cold?"

Dan
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
52
Location
British Columbia, Canada
Codes and Other Stuff

I have all of the codes, but am attempting to post them... they are in .pdf format which the site does not allow.

I'll see if I can convert the document to something else. Bear with me...

Max
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
52
Location
British Columbia, Canada
Hope this helps and is legible...

:cheers:
Max
page 1.JPG
page 2.JPG
 
Joined
Apr 26, 2007
Messages
4,943
Location
Dumont, CO
maximus is the MAN for that! (and also Jay-rod for making a diesel section...)

Printed and a copy is in my glovebox.

Muchas Gracias Amigo!

Dan
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
52
Location
British Columbia, Canada
Some more info that may be of use...

Here is some more information that I've accumulated. The pictures aren't great because I've had to scale them down to post them but I can email them to you on request:
Parts Location.JPG
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
52
Location
British Columbia, Canada
... and the last of the pinout info.
There seems to be a real lack of information on the 2L-TE here in North America, so I'm trying to collect / share what I can.
Pinout 4.JPG
Pinout 5.JPG
 
Joined
Jan 21, 2007
Messages
368
maximus:

Where did you get FSM from? I need 2LTE engine manual but I can't find it anywhere.
 
Joined
Nov 5, 2011
Messages
1
Hi maximus,

Can you also upload a photo which shows how the vacuum lines are connected at the EGR valve and around there. I bought a toyota crown which has a 2L-TE engine and some of the tubes which connects the valves are missing. The engine jerks sometimes and I'm guessing this is the reason. It would be a great help. Thanks.
 
Joined
Sep 11, 2012
Messages
577
Location
Vancouver, B.C.
Did you post in Diesel forum also? Might have some luck there. I have not looked too closely for 2LT stuff. Maybe try contacting EBI cruisers or Van Island Cruisers. Both are in B.C. and should have websites and contact info. Lots of Diesel imports here.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom