Help! Nut not Coming off (1 Viewer)

Joined
Dec 26, 2009
Messages
2,523
Location
808
 
 
Also, either you got some sort of thread locker or junk on your wheel stud or it’s stripped.
 
Joined
Mar 19, 2019
Messages
78
Location
Orange County
I did. I picked up some from Toyota this morning. Everything is back together except for the retaining pin
Also, either you got some sort of thread locker or junk on your wheel stud or it’s stripped.

It’s thread locker. Some kind of red loctite
 

mudgudgeon

SILVER Star
Joined
Dec 17, 2007
Messages
4,444
Location
Sydney, Australia
 
 

nukegoat

Should have bought a Jeep
SILVER Star
Joined
Apr 11, 2013
Messages
6,052
Location
San Jose, CA
 
What's going on with that wheel stud?

Threads look like they are in poor shape (regardless of thread lock).

I'd give serious consideration to putting in a full set of fresh wheel studs while you have the hubs off the truck.
Agreed. That wheel stud looks like someone treated it like a torque-to-yield-and-keep-torquing
 
Joined
Jan 28, 2020
Messages
225
Location
North Dundas, Ontario
As long as the cone washers are fully seated after torqueing the nut. By the looks of it those threads do not appear to extend into the hub deep enough for the cone washer to seat. Also the studs that I recently bought from Toyota do not look anything the new one you show (maybe I got old stock?). They look exactly like the studs from the factory. Below is what I purchased for my 91.
42323-60010 Washer, Cone (For Rear Axle Shaft)
90116-08325 Bolt, Stud (For Rear Axle Hub Rh)
90201-08042 WASHER
90170-08204 Nut (For Propeller Shaft)
 
Last edited:

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom