head lights went out tonight. (1 Viewer)

Joined
Nov 26, 2008
Messages
3,618
Location
Charleston, SC
 
 
i was running around town tonight and noticed when I would hit bumps my head lights would start to fade in and out. I went inside a store later in the night and when I got back into the Cruiser the head lights wouldn't turn on. My blinkers work and the instrument light works as well. had to drive home in the dark with my hazard lights on. Wasn't a good feeling. I don't know what broke.
 

pbgbottle

Forum Lifer
Joined
Feb 8, 2004
Messages
4,972
Location
Cloverdale B.C. Canada
 
 
 
happened to me one night and i lost all lights ,i jumped a wire from one headlight to the battery and both headlights lit up and I limped it home .mine ended up being a dead switch .
 
Joined
Apr 24, 2004
Messages
2,245
Location
Taylorsville Utah
 
Do you have a foot button for the hi/low beams?
Mine went out once when the button got wet, All I did was click it about a 1/2 dozen times.
But thats only if you have a foot button :)
 
Joined
Feb 6, 2002
Messages
15,158
Location
OC, CA
 
 
 
 
Did you blow a fuse?

If not, it is a bad connection somewhere between the fuse block and ground. I would guess the switch and the ground in that order. Does it work on high beams?
 
Last edited:
Joined
Nov 24, 2007
Messages
58
Location
Colorado
 
 
Same thing happened to me...I changed my headlight switch, cleaned my fuse box, rebuilt my foot switch and still nothing. After it was all said and done it turned out to be the license plate light wire was grounding out on the tail gate.
 
Joined
Mar 27, 2003
Messages
6,223
Location
Georgia Tech
 
 
 
When I've had this problem in the past it was due to a poor connection between the fuse and fuse block, or the wiring harness and fuse block.
 

justbecause

perpetually lost.
Joined
Jun 9, 2008
Messages
3,558
Location
al
 
 
happened to me the other day, the headlight fuse was pushed to far in on one side (also hand a good amount of dirt build up so cleaned it off) put the fuse back in works fine now
now iv got to figure out which fuse is keeping my dash from lighting on....
good luck w/it

(ALSO! had a similar thing happen in my old wrangler turned out that both headlights went bad @ the same time b4 you buy a bunch of expensive switches check to see if yr getting power to the lights)
 

steverb

meh, eh!
Joined
Dec 20, 2006
Messages
785
Location
Surrey B.C. Canada
 
 
mine did that a year ago. turn out it was the connection on the back of the fuse block. it was getting hot and melting the plastic holder so fix it up with new connectors and no more problems.
 

Weedhopper

Rust Patrol
SILVER Star
Joined
Mar 9, 2007
Messages
1,551
Location
HUH ? Oh..... CT
 
 
X2 on the fuse. My running lights would work intermittently. I did a search and someone had a fuse problem.
Try pulling the fuse. Replace the fuse with a fresh one just to be sure and clean the contacts. Even if it does not solve the problem you did something good for the truck.
 
Joined
Apr 10, 2007
Messages
239
Location
Victoria, Australia
Same thing happened to me...I changed my headlight switch, cleaned my fuse box, rebuilt my foot switch and still nothing. After it was all said and done it turned out to be the license plate light wire was grounding out on the tail gate.
x2 here, took me forever to find the short.
 
Joined
Dec 18, 2004
Messages
1,258
Location
Vancouver Island
 
 
 
Headlights run on a different circuit than the running lights. They have a seperate fuse also. I would look at the fuse block first and then hi low switch.
 
Joined
Aug 25, 2005
Messages
161
Location
NC
 
 
 
I bought a new headlight switch from the dealership. Installed this and my lights still didn't work. I checked all the wires. Still nothing. I removed my fuse block. I used a small file and filed all the metal connecters. My lights worked ever since.. corrosion I guess. I wish I would have tried that before buying the new light switch. They are not cheap...Best of luck..
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom