1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What mod did you add to your Toyota this weekend?

Discussion in 'AR- Razorback Land Cruisers' started by fjfodee, Nov 17, 2013.

  1. fjfodee

    fjfodee At a Medium Pace SILVER Star

    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Dec 20, 2006
    Location:
    S.W. AR.
    Not a mod, but an addition.

    Going #EAF Lance!

    IMG_0128.JPG
     
  2. YotaLance

    YotaLance

    Messages:
    780
    Likes Received:
    281
    Joined:
    Sep 30, 2007
    Location:
    Little Rock, AR
    fjfodee likes this.
  3. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Been working on my Saginaw power steering on my 40... Put new pump and steering box on it.... I'm on my 3rd pump in 2 weeks....
    Anyone have a good tip for getting the air out of system? The last 2 pumps worked for a very short amount of time... I'm convinced that it has to be air.... Have flushed prolly 1.5 gallons of power steering fluid through system..... It's getting to be a pain in the neck.... Any suggestions would be welcome.... Saginaw power steering set up with a cooler.....

    Scott
     
  4. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Guess I should mention that I have jacked front end up and worked steering without motor running......
     
  5. YotaJosh

    YotaJosh SILVER Star

    Messages:
    1,328
    Media:
    153
    Albums:
    1
    Likes Received:
    394
    Joined:
    Jun 22, 2008
    Location:
    Little Rock, AR
    My theories: batch of bad pumps (can happen with same brand from same store), trash in your lines and cooler that needs to be flushed out.
     
  6. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Going to replace steering box again.... My first 2 pumps I put in my old reservoir last pump had reservoir on it.... I have prolly ran 2 gallons of fluid through it.... Today as you got close to lock it would slowly turn itself.... It's pissing me off...,

    Scott
     
  7. YotaLance

    YotaLance

    Messages:
    780
    Likes Received:
    281
    Joined:
    Sep 30, 2007
    Location:
    Little Rock, AR
    Would it make a difference to turn on the ground with the motor running? No idea, but I have stayed in a Holiday Inn Express before.
     
  8. fjfodee

    fjfodee At a Medium Pace SILVER Star

    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    310
    Joined:
    Dec 20, 2006
    Location:
    S.W. AR.
    Josh is right on with bad pumps. Unfortunately nowadays most everyone gets their remans from the same supplier.
     
  9. YotaJosh

    YotaJosh SILVER Star

    Messages:
    1,328
    Media:
    153
    Albums:
    1
    Likes Received:
    394
    Joined:
    Jun 22, 2008
    Location:
    Little Rock, AR
    Another theory: lines reversed? Not sure if possible or not.

    Edit: or the steering box is fubar'd.
     
  10. tacoma2002

    tacoma2002

    Messages:
    300
    Likes Received:
    139
    Joined:
    Oct 7, 2014
    Location:
    Falkner, MS
    Holy COW!

    That thing is NICEEE! That would look sweet behind my 80 with a shovel attached to the side and my Ozark Trails Dome Tent (8-10 person...no big deal) on top of it strapped down with one of them nets. Axle even looks like a full floater!

    You running 93 in that thang Mark?
     
    fjfodee likes this.
  11. Tireguy87

    Tireguy87 SILVER Star

    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    192
    Joined:
    Apr 21, 2011
    Location:
    Little Rock, Arkansas
    Fresh plugs and wires of the OEM variety

    IMG_3382.JPG IMG_3385.JPG
     
    OldTruck38 and YotaJosh like this.
  12. tacoma2002

    tacoma2002

    Messages:
    300
    Likes Received:
    139
    Joined:
    Oct 7, 2014
    Location:
    Falkner, MS
    Looks like you need to replace that crusty ass distributor or at least shoot some Kyrlons on it.

    You bout ready for that Saginaw box?
     
  13. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    image.jpeg Sucking air at end of new re-man box....... F
     
  14. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Tried to upload video.... IH8MUD gods would not let me
     
  15. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    The end was moving in and out.... Lesson learned.....
     
    YotaJosh likes this.
  16. Tireguy87

    Tireguy87 SILVER Star

    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    192
    Joined:
    Apr 21, 2011
    Location:
    Little Rock, Arkansas
    I meant to de-rust that vacuum advance attachment before I put things back together. It's going to end up bugging me enough to tape it off and paint it.

    I was just telling @YotaJosh that Saginaw will be my next modification. So I'll get it from you pretty soon. Wonder how we can figure out if it's a 4 turn or 3 turn box?
     
  17. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
  18. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Part number above is supposed to be 4.25 turn box.... I used one from a 1968 Impala... It's like 3.5ish lock to lock
     
  19. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    I believe that is a oriellys part number
     
  20. sandj527

    sandj527

    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    138
    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    Springdale, Arkansas
    Got new box in place and all seems to be working.... Will have to slot bumper holes a wee bit due to new box sticking out about a 1/2" further..... Geeze
     
    YotaJosh likes this.