Instrument Cluster Repair

Discussion in 'FJ55 Iron Pig Preservation Society' started by romegadave, Feb 13, 2009.

  1. romegadave

    romegadave

    Messages:
    1,280
    Likes Received:
    50
    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    rome, georgia
    My speedometer is a no go....pretty much all is down except for emergency lights. Does anybody know the best thread? I read Pablo's Instrument Cluster thread but wanted to check to see if I missed something else before I pull it. Will check Tech next. Thanks for the advice, Dave
     
  2. PabloCruise

    PabloCruise SILVER Star

    Messages:
    17,420
    Likes Received:
    2,118
    Joined:
    Jun 3, 2004
    Location:
    Northern Colorado
    Did you check fuses?
     
  3. romegadave

    romegadave

    Messages:
    1,280
    Likes Received:
    50
    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    rome, georgia
    Fuses all good. I got no gas guage or needle movement. I do have 2 of the three little lights will light up. Will be looking for shorts too.
     
  4. nuclearlemon

    nuclearlemon not an addict Moderator

    Messages:
    16,254
    Media:
    87
    Albums:
    4
    Likes Received:
    1,108
    Joined:
    Jan 30, 2003
    Location:
    meh-ico, colorado
    speedo should still work...it's cable operated.:confused: does the vehicle start/charge? is there any corrosion in the big plug that plugs into the cluster? is it plugged in firmly
     
  5. romegadave

    romegadave

    Messages:
    1,280
    Likes Received:
    50
    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    rome, georgia
    Thanks for the ideas Ige. Able to crank but haven't taken cluster apart yet. Will bear your suggestions in mind. I suspect you're right in that there's a disconnected cable or something unplugged or not clean to not get a connection. I guess I need to check a sender unit connection to get my gas guage going? I really appreciate everyone's help!! Dave
     
  6. cjltlc

    cjltlc

    Messages:
    102
    Media:
    35
    Albums:
    1
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 30, 2009
    Location:
    Smoke Run PA
    On speedometer, hook a cordless drill to the cable where it comes out of the trans and see if it registers any speed. Listen for noise in the gauge you should hear a soft whirring noise, no noise the cable is not spinning at the top. Be cautious if you pull the cable to far out the cable will spin, But not be in the back of the gauge.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.