2008 Land Cruiser Stereo Problem

Joined
Jul 9, 2016
Messages
2
Location
NC
Please help with this difficult problem. I purchased a 2008 Land Cruiser used about a month ago. Everything seems to be working properly with the exception of the stereo. There is an intermittent problem where the sound system does not put music through the speakers. It seems to be worse when the car is sitting outside in the heat for a while. Sometimes the stereo works perfectly and other times I start the engine, no sound is produced on any setting (FM, AUX, CD, etc..). I try turning radio on and off and it doesn't seem to help. I also try turning off engine and starting again and no help. In fact, when you hit the volume dial the unit turns on, however, turning the volume dial left or right does not register any volume increase or decrease and no number appears to display the volume. All other options are available on the screen. I took it to dealer who replaced AMP and the issue has remained the same. Other times I start the engine (usually when its been in the garage) the unit works perfectly. Once, on a long drive it cut out mid-ride. I'm not sure if anyone has an idea of what could be wrong. Ideally, I don't want to purchase another stereo. Thanks for any suggestions!
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
2
Location
NC
image.jpeg
If you can send me a picture of the head unit I can see if I still have some OEM ones I removed in my warehouse. I have bout 100+ TLC 200 radios. If you pay just for shipping cost (UAE to NC, USA) I can ship it to you.
 

Rhoman

SILVER Star
Joined
May 13, 2014
Messages
7
Location
Austin, TX
Checking to see if a solution was found for your issue. I have a '14 200 Series LC and am having a similar issue. Nav and all of the on- screen functions of the radio appear to work, but sound is intermittent. Seems like I hear a audible click similar to an amp cutting in or out from time to time. When the unit is on and the sound has cut out, turning the volume dial does nothing and there is no indication on the screen that the volume is being changes. If the sound is working, the screen displays volume being changed. Any guidance or help would be appreciated. If sound is not working, turning the radio off and then on does not solve the problem. Thanks!
 
Top Bottom