Squeaks in reverse only

Joined
Jun 25, 2004
Messages
283
Location
VA
I have a 1996 L/C and when I back up in reverse I get a squeak, squeak, over and over. It does not make the noise in Drive. While in reverse and I throw it in Neutral the noise will go away but will come back as soon as I put it back in reverse. What could it be?
 
Joined
Dec 30, 2010
Messages
29
Does it make a ting sound or anything when you put it in reverse but arn't moving? Does it sound like it is coming from a wheel or the center of the vehicle?
 
Joined
Jun 25, 2004
Messages
283
Location
VA
No ting, just a squeak, squeak, squeak.... It makes no sound while sitting still..only in reverse. It "seems" like it is coming from the wheel. I called my mechanic and the first thing he said was u-joint.
 

adventr

SILVER Star
Joined
Mar 29, 2007
Messages
783
Location
Northwest Arkansas
U-joint.

Sent from my C771 using IH8MUD
 

94SRUNNER

GOLD Star
Joined
Oct 9, 2006
Messages
4,270
Location
Dayton, OH
X3

I had this exact issue last year. It was the front drive shaft at the rear u-joint. It was almost completely seized. At first it only did it in reverse...then over a few months it did at low speed in drive. I swapped in a lower mileage spare drive shaft with a good u-joint and that was the end of the squeak.

U-joint.

Sent from my C771 using IH8MUD
 
Joined
Dec 9, 2007
Messages
2,641
Location
Vancouver BC
tim.korn.99 said:

x3

Seized joints first start making noise in reverse.
Grease it up to see if the noise goes away. If not, remove the shaft and check the joints by wiggling them
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom