2013 Toyota OEM remote start installation

This site may earn a commission from merchant affiliate
links, including eBay, Amazon, Skimlinks, and others.

molanginaeda

SILVER Star
Joined
May 19, 2017
Messages
537
Location
MA
Website
www.landcruisertravels.com
Anyone done DIY on this installation? I purchased a set of Toyota OEM remote start package, PT39860140 .

Over the weekend, I installed the package according to the installation manual. Everything look good and I'm able tuck away all module and cabling. All connection is solid. But when I try to activate the remote start, I'm unable to finish registration process. I have access to Techstream (ebay) and try to finish the registration. Registration seems to be complete with no issue. When I try to test function, the remote start seems to be not activated. I wonder if I need to bring this to the dealer for activation.

Thanks
 
Here is the box. It’s listed for 2013 LC200. Any DYI on any remote start for LC?

1948175
 
Still looking for guidance.

I guess I just turn this into an installation thread. The installation is not hard and take 3 hours or less. I just spend more time cleaning up.

1949524


1949525


1949526


1949528


1949529
 
I'm getting ready to order one for my '10. Do you mind if I ask what you paid and who u got it thru? Thanks.
 
I'm getting ready to order one for my '10. Do you mind if I ask what you paid and who u got it thru? Thanks.
I got it from ebay. You can find toyota dealer selling for lower price. I paid $300.
 
Thanks..my model is a little more expensive..cheapest I've found is $345 which is a 20% discount.
 
In case someone interested. Here is the installation manual.
 

Attachments

  • 13my-_land cruiser_tvip_v4_ii_issb.pdf
    1.7 MB · Views: 62
Just confirm with a buddy. Techstream is needed. I will try to get access to Techstream device and try activating the remote engine start. Will report back.
 
Does that give you any feed back saying the vehicle is running once you remote start it?
 
Does that give you any feed back saying the vehicle is running once you remote start it?

No. Coming from Ford's that had very nice remote starts with confirmation.. The RS in my 13 is horribly designed. Once it's started the only way to get in the vehicle is to unlock it either by the FOB or just grabbing the handles... But this kills the engine. So every time you use your remote start you end up starting it twice. Only thing I really dislike about this truck
 

Users who are viewing this thread

Back
Top Bottom