I need Help identifying this 10 pin wire!!!

Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Hey as the title states i need help identifying this 10 pin wire..

282548151_10158880260811051_1874179958910220488_n.jpg


its located under the ignition....
283300669_10158880260941051_5894946494278250986_n.jpg

long story short Suv drove just fine but i noticed i had some wires hanging from under the dash so i ended up looking under and it was a rats nest of wires from an aftermarket alarm... i ended up pulling the alarm out but now the Suv wont start.... starter wont click.. part of the alarm routed and pinned to this pin and was wondering if anyone has the name and diagram for this pin so i can make the Suv start and keep it stock.. TY Appreciate it!
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
the wire does look lik this II 2 but for some reason it says the right kick panel.. when the wire im looking at is the center.. under the ignition switch..

wire ii2.PNG
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Oh yeah btw i also have this weird wire where the fusable link was suppose to be?.. dont know that that wire is for
20220603_201151.jpg
 
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,706
Location
Bay Area, Ca.
Hey as the title states i need help identifying this 10 pin wire..

View attachment 3024601

its located under the ignition....
View attachment 3024602
Pretty sure that's the connector for the ignition switch.

When you remove the alarm, there's a T-harness for the starter-kill relay that also needs to be removed.

It looks like this:
T_harness.jpg


Once that's removed, you can plug the remaining connectors back together.
 
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,706
Location
Bay Area, Ca.
Oh yeah btw i also have this weird wire where the fusable link was suppose to be?.. dont know that that wire is for View attachment 3024671
Ugh, yeah, that wire is where one of the three links used to be, the connector for it is also missing.

You're going to need a new set of links, the junction box, a connector housing and a repair wire.



FL Housing.PNG
FL Repair Wire.PNG
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Pretty sure that's the connector for the ignition switch.

When you remove the alarm, there's a T-harness for the starter-kill relay that also needs to be removed.

It looks like this:
View attachment 3024744

Once that's removed, you can plug the remaining connectors back together.
Hey thanks for the reply! I will look and take more pictures tomorrow it seems they have aldo pined and wired something on the male end of the ignition switch so i will have to probably have to unpin it... and look for where it leads to...
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Ugh, yeah, that wire is where one of the three links used to be, the connector for it is also missing.

You're going to need a new set of links, the junction box, a connector housing and a repair wire.



View attachment 3024747 View attachment 3024748
Oh no... hopefully i can find a person or a shop willing to do that for me...
 
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,706
Location
Bay Area, Ca.
Oh no... hopefully i can find a person or a shop willing to do that for me...
It's all pretty easy to replace. You've got help right here.
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Sorry if the pictures are huge as im replying with my phone.. but these are the wires that ive found on the male end..

20220604_104829.jpg


20220604_104821.jpg


20220604_104806.jpg
 
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,706
Location
Bay Area, Ca.
I just re-read your first post and realized it's an aftermarket alarm you removed, not the factory one.

Anyway, here are your diagrams. Looks like the "I12" connector (rather than "II2") that you have there.
 

Attachments

  • 1993-94 Toyota Land Cruiser EWD 48.pdf
    23.6 KB · Views: 7
  • 1993-94 Toyota Land Cruiser EWD 47.pdf
    16.4 KB · Views: 6
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,706
Location
Bay Area, Ca.
Pretty sure you just need to re-connect the Black/White wire to pin #10 of the connector.

I12.jpg
 
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Location
oklahoma
Thanks for the replies i ended uo just taking the suv to the shop lol they figured it all out... it was a 150 dollar mistake of mine lol
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom