1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HI All

Discussion in '40- & 55-Series Tech' started by Mal64, Feb 23, 2007.

  1. Mal64

    Mal64

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 23, 2007
    HI all, a newie here. I hava a '84 BJ42 spent a bit on it but it came with A/c P/st 5 speed Disc front end extra fuel tank now 160ltr cap. Since I have fitted a lock right Lokka Mags and am about to turbo it.

    I do have a question for ytou all out there, has anyone had a prob with there Tacho? Mine was working fine now it occasionally works fine but most times now it goes to max deflection when the revs come up.

    Cheers all

    Mal
     
  2. bandy rooster

    bandy rooster

    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Aug 11, 2005
    Location:
    Sunny South
    try greasing the cable... usually does the trick.. ( i use white lithium grease)
     
  3. Mal64

    Mal64

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 23, 2007
    Tacho

    Thanks, unfortunately its electric
     
  4. Poser

    Poser Oh...Durka Durka Durka. s-Moderator Supporting Vendor

    Messages:
    20,244
    Media:
    17
    Albums:
    1
    Likes Received:
    539
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    MN
    Verify that the sensor is secure in its mounting on the engine and that the connection from it to the harness is not loose, corroded or damaged, or that the wires leading from the sensor to the tachometer are not damaged, or that your ground lead from the tach is not loose someplace.
     
  5. tlcruiser66

    tlcruiser66

    Messages:
    710
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Sep 4, 2006
    Location:
    Western Wa.
    X2 on the ground, that's what mine was always jumping around on me. And please, post some pics of your rig.
     
  6. Mal64

    Mal64

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 23, 2007
    Picture posts

    Yeh I know, Have been at work so didn't have access to pics, will try in the next week to post some. Dont have many off road though, always in it not out taking pics

    Cheers
    Mal