EC Offroad CarPlay Solutions For 2016+ 200 Series LC (1 Viewer)

greynolds

SILVER Star
Joined
Jan 20, 2006
Messages
539
Location
Billerica, MA
=======
A NEW VERSION OF THIS MODULE WAS RELEASED IN SEPTEMBER OF 2020. I HAVE STARTED A NEW THREAD FOR DISCUSSING THE NEW VERSION HERE.
=======
 
Joined
Jan 21, 2021
Messages
1
Location
Mandurah WA 6210
Phone call quality is deadset back to normal. Pretty much the same as the Toyota factory BT. Phone calls default to the Module's microphone which i tested when i first plugged, when the mic wasnt plugged into the module, nobody could hear me so tells that the module's BT overrides that of the OEM unit in the car. If that makes sene.

So now on my 3rd day using it and have been pretty much using BT/Wireless CarPlay since most of my trips are short trips around the suburbs. Working an absolute treat without any issues.

For the Wireless carplay, i had to pair my phone via BT to the EC Module, when the car is turned on, it firsts connects me to the Module's BT and from there offloads my connection to the built in WiFi hotspot built into the module which is fairly standard fare and seeing as Wifi has greater bandwidth that makes perfect sense. So far this connection has worked seamlessly.
Hi technopato, new to the forum and have been reading all the posts which have been really helpful as I recently purchased the EC Offroad interface unit for my 2017 VX. Seems to be working as described except i cant seem to connect My galaxy note 8 using android auto via wireless. it connects ok if plugged into the supplied USB cable but charge rate is very slow. Is there a step by step process you could share? Maybe I have a conflict with the OEM system, just cant work out how to get this part to work as you have indicated. thanks.
 

greynolds

SILVER Star
Joined
Jan 20, 2006
Messages
539
Location
Billerica, MA
Hi technopato, new to the forum and have been reading all the posts which have been really helpful as I recently purchased the EC Offroad interface unit for my 2017 VX. Seems to be working as described except i cant seem to connect My galaxy note 8 using android auto via wireless. it connects ok if plugged into the supplied USB cable but charge rate is very slow. Is there a step by step process you could share? Maybe I have a conflict with the OEM system, just cant work out how to get this part to work as you have indicated. thanks.
Assuming you have the newer version of the EC Off-road module, please continue discussion in the thread I linked to in the previous post. But to answer your question, wireless is only supported for Apple CarPlay, not Android Auto.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom