why my cruiser was running like crap...

Discussion in '60-Series Wagons' started by saint60, Jun 14, 2005.

  1. saint60

    saint60

    Messages:
    528
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 16, 2004
    Location:
    St Anthony, ID
    first let me say that i'm a dope. i noticed a few months ago that my V8 was running really crappy. i have been chasing the problem for a long time, mostly adjusting the carb mixture and idle, and changing vaccuum hoses. anyway-i noticed today that one of the spark plug wires was touching the header and that it had burned it completely through. i have been running of 7 cylinders for about 2 months. anyway- got that fixed and we're back to normal. i could kick myself in the shorts sometimes.
     
  2. jhstatts

    jhstatts

    Messages:
    689
    Likes Received:
    1
    Joined:
    May 27, 2004
    Location:
    Savannah, GA
    At least you found the real problem... not so much of a dope. It is always good to know that some major problems can be that simple to fix.
     
  3. leaky60

    leaky60

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 7, 2005
    Location:
    Ridgecrest,CA SoCal Desert
    Don't feel too bad, I once took a truck to an alignment shop because it was pulling to the right, after a full alignment (80$), they found that I had screwed up the e-brake cable on, you guessed it, the right side and it was dragging the right rear brake. At least you found it yourself, I had to pay a pro to find out I was dumb. Live and learn, right?
     
  4. paulj

    paulj

    Messages:
    328
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Dec 18, 2002
    Location:
    Dallas, TX
    Hey, at least you eventually observed and diagnosed the problem without having to hire a high-priced "expert". As Yogi Berra once said, "Sometimes you can observe a lot just by watching".
     
  5. Blue Chip

    Blue Chip

    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2004
    Location:
    Central Florida
    Don't feel bad - I did the EXACT same thing. Only mine was a loose wire so the issue really was intermittent......
     
  6. 87CRUSR

    87CRUSR SILVER Star

    Messages:
    1,973
    Media:
    10
    Albums:
    1
    Likes Received:
    520
    Joined:
    Apr 11, 2003
    Location:
    So Cal
    I had a similar experience. New wires and it was ready to roll!
     
  7. sl33py

    sl33py

    Messages:
    2,160
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Jan 8, 2004
    Location:
    Emerald City
    At least you found it yourself. my mechanic thinks my wires are cr@p. (basically falling apart @ connectors).

    maybe a partial hijack - i have DUI livewires and they are JUNK...

    anyone know of good HEI wires that work w/ DUI dist on a LC? any links or sites? thanks guys!

    rob
     
  8. leaky60

    leaky60

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 7, 2005
    Location:
    Ridgecrest,CA SoCal Desert
    For those DUI wires I'd just go to the auto parts stores and check out the various GM HEI wire sets. From what I've seen the DUI is a copy of the HEI, and it looks like the HEI wires will work. Look close though.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.