Toyota Altimeter/Compass

Joined
Oct 13, 2003
Messages
534
Location
Pattaya, Thailand
Here the details for the overhead compass/altimeter stock version Toyota:

altimeter.gif


For the guys who asked for details. :cheers:

Mike
 
Joined
Apr 15, 2003
Messages
838
Location
Ireland; USA (WA,CO, CA, CT), Scotland, London
Website
twitter.com
Am I missing something?
I cannot see any details or any pics (same in other two postings by AsiaRider!)

Lal
 
Joined
Oct 13, 2003
Messages
534
Location
Pattaya, Thailand
Sorry !!!!

Mike
 
Joined
Mar 30, 2003
Messages
1,655
Location
LA, CA
Mike- If you can, please post some detailed shots of the rear A/C system (all vents, front/rear controls, compressor, etc.) Thanks!
 

alia176

SILVER Star
Joined
Aug 21, 2003
Messages
14,315
Location
Tijeras, NM
Lal,

Do you have some settings turned off? I'm not having any issues seeing the pics.

Ali
 
Joined
Apr 15, 2003
Messages
838
Location
Ireland; USA (WA,CO, CA, CT), Scotland, London
Website
twitter.com
I can see the scanned outline TLC80 pics + parts.
I was looking for a real digi pic of what it looks like inside?

Lal
 

cruiserdan

SupportingVendor Emeritus
Moderator
Joined
Mar 27, 2003
Messages
25,288
Location
Land Cruiser Heritage Museum broom closet
Here's mine:
 

ginericLC

Wagon Wheeler!
Joined
Jan 29, 2003
Messages
7,911
Location
MH, IDaho
My altimeter and compass. Check the altitude.
 
Joined
Apr 15, 2003
Messages
838
Location
Ireland; USA (WA,CO, CA, CT), Scotland, London
Website
twitter.com
I like the pics. CruiserDan is that Toyota OEM?
Eriv - where are u at with that alitude?

Lal
 

cruiserdan

SupportingVendor Emeritus
Moderator
Joined
Mar 27, 2003
Messages
25,288
Location
Land Cruiser Heritage Museum broom closet
Yes it is.
 
Joined
Oct 24, 2003
Messages
23
is this a stock toyota unit ? where can I get one ? :D
 

ginericLC

Wagon Wheeler!
Joined
Jan 29, 2003
Messages
7,911
Location
MH, IDaho
Colorado, Imogene Pass! I was in the 91 and the EFI had no problems. My friend in his 40 was having all kinds of problems with his carb.
 

alia176

SILVER Star
Joined
Aug 21, 2003
Messages
14,315
Location
Tijeras, NM
Dan,

What's involved with acquiring and installing one of those overhead units? I assume there's a electronic box somewhere else in teh vehicle?

Ali
 

cruiserdan

SupportingVendor Emeritus
Moderator
Joined
Mar 27, 2003
Messages
25,288
Location
Land Cruiser Heritage Museum broom closet
Ali,

It is very involved and VERY expensive. There are over a thousand dollars worth of parts alone.
There is a magnetic field sensor that must be installed in the roof and the US roof has no provision so one must be fabbed. In adition, the sunvisors must be heavily modified to clear the console and a multiple wire harness must be built to travel between the magnetic field sensor and the compass.
It is indeed a novelty but I would not do another myself.

D-
 
Joined
Sep 8, 2003
Messages
540
Website
www.Linkedin.com
06Dec2003 (UTC -8)

Hey kids! You can have the Asia-spec altimeter right now in EBay. Current bid price is US$1.00 . Hurry though, bidding ends at 7:15pm today, California time.

Here's a pic:
 
Joined
Oct 13, 2003
Messages
534
Location
Pattaya, Thailand
Drexx,

that is not the right part. This one comes out of a 90 LC Prado and is dash mounted. I don't think that it can fit any LC 80.

Mike
 

e9999

Gotta get outta here...
Moderator
Joined
Sep 20, 2003
Messages
18,263
Location
US
saw a GPS on sale today at $49. Has a built-in compass and altimeter... :D Plus the usual.
Eric
 
Joined
Oct 5, 2003
Messages
1,144
Location
Golden, CO
Eric,
Where did you see the $49 unit for sale? What brand? I'm looking for one to use in the pig need speedo cap.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom