1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tail lights driving my fawking nuts/newbie

Discussion in '40- & 55-Series Tech' started by axlesnap, Mar 2, 2007.

  1. axlesnap

    axlesnap

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 31, 2007
    ok, this is what I have. My turn signals, brake lights, hazzards work. but no tail lights. my light assy are new, also the switch on the brake pedel new as of today. with that stated, I only have head lights up front. no lights on fenders. could this be the problem? where should I look?
     
  2. FF LC FREAK

    FF LC FREAK

    Messages:
    2,349
    Media:
    37
    Albums:
    2
    Likes Received:
    187
    Joined:
    Feb 8, 2006
    Location:
    Vancouver (not BC), WA (not DC)
    We need more info to help you. What year rig are you working on? Have you ever had taillights? Is this a new to you rig? Did they just quit working? With a little more info, we can get you straightened out.

    Good luck! :cheers:
     
  3. Pin_Head

    Pin_Head

    Messages:
    14,292
    Likes Received:
    1,879
    Joined:
    Feb 6, 2002
    Location:
    OC, CA
    It helps to know what year you are talking about, but the running lights run off of one pole of the headlight switch, so chances are the switch is bad or the wiring coming off the switch.
     
  4. axlesnap

    axlesnap

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 31, 2007
    sorry. its my first 40, its a 78 the previous owner had small leds in the front much like a heep, and factory lights in the rear. I replaced the rear lights today with new units cuz it was time. (plug and play) the previous set did not have tail lights as well. all signals work and brake lights work. signals do blink fast, I am guessing its due to the leds in the front, but they dont work or blink. as a precaution I also replaced the Brake switch. sugestions?
     
  5. Coolerman

    Coolerman SILVER Star

    Messages:
    6,079
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Likes Received:
    954
    Joined:
    Jan 5, 2004
    Location:
    Paint Lick, KY
    First download the 1978 schematic off this site. It's in the technical links section, link at top of this page. It's a pdf doc so you will need Acrobat to view it. Once you have the schematic start at the headlight switch and see if you have +12V going to the running lights when the headlight switch is pulled. If not bad switch, if you do then continue tracing that wire to see where it's broken.

    You may need to replace the flasher unit with a LED flasher. This is a solid state flasher designed for LED lights. These are available at any good auto store or you can get them from www.waytekwire.com.
     
  6. Pin_Head

    Pin_Head

    Messages:
    14,292
    Likes Received:
    1,879
    Joined:
    Feb 6, 2002
    Location:
    OC, CA

    Huh? :confused:

    They work, but they blink fast and they don't work or blink? Which is it?
     
  7. axlesnap

    axlesnap

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 31, 2007
    sorry for the confusion, the rears work and blink fast, the front LED do not work at all. i will replace them with OEM. I am guessing it my pull switch, I seem to have replaced everything else
     
  8. Coolerman

    Coolerman SILVER Star

    Messages:
    6,079
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Likes Received:
    954
    Joined:
    Jan 5, 2004
    Location:
    Paint Lick, KY
    You can take the switch apart and clean it in 5 minutes. Just need needle nose pliers to bend the little tabs back and a pencil eraser or a Dremel tool with a small wire brush. Clean each contact till it shines then put a good coat of Dielectric grease on them. Put it back together and enjoy.