Sudden Loss Of Power (1 Viewer)

Joined
Aug 17, 2004
Messages
1,906
Location
Humboldt Nation
Wife was driving the LC to town just now and let off gas pedal and decelerated at the 'safety corridor" then noticed no throttle response no steering . looked down at gauges and saw the previously always on checkenginelight not on and Tach at zero.
She didn't not see all the other dash indicators lit.
Pulled over and apparently was able to restart and drive here to my work (3 miles away) with no problem.
Cursory look under the hood yielded no clues and it was idling fine with previously mentioned checkenginelite on .
Any ideas with out further diagnosis at this time?
Quaking in my boots,
:cool:
 
Last edited:

retrofive

retrò
SILVER Star
Joined
Jan 6, 2008
Messages
15,277
Location
meridionale oregon
My guess is short in the main harness, there is 2 spots that are prone that will do that if bumped and shorted; 1) engine bay main harness by the EGR(phh) pipe is common for heat/meting 2) behind the glove box where that harness in the cab run, the metal sub structure has been known to chafe that harness and cause similar issues. (All 80 series specific stuff)

WAG
 
Joined
Aug 17, 2004
Messages
1,906
Location
Humboldt Nation
Big uhoh!
LC died on the wife on a turn last night. She was going slow and barley able to wrangle it to the curb.
Lucky she wasn't on the highway again.
Towed home and off the the shop on monday.
Don't want anyone to die.
:cool:
 
Joined
Aug 17, 2004
Messages
1,906
Location
Humboldt Nation
Bad EFI relay I replaced had melted the EFI fuse.
All fixxy now.
Puttin a spare relay in the glove box for good measures.
I can get pretty far out in the bush in Lake county.
onward,
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom