SOA weird problem

Discussion in 'FJ Cruiser' started by Wild at Heart, Jun 17, 2005.

  1. Wild at Heart

    Wild at Heart

    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Location:
    Commerce, Texas
    Did a SOA on Meanie back in early march. Installed stock FJ40 springs & shackles all the way around. This past weekend I noticed that the front spring shackles are actually touching the frame when the weight is on the axles. (Yep...I did not notice this and have wheeled it 3 times since the SOA.) There is exactly 42" from the front center hole of the spring hanger to the hole in the frame where the top of the shackle attaches.

    Any ideas what I did wrong before I cut a new hole in the frame and move it to the rear?

    Thanks.

    Russell :doh:
     
  2. AKcruzr

    AKcruzr

    Messages:
    280
    Media:
    16
    Albums:
    4
    Likes Received:
    58
    Joined:
    Apr 11, 2005
    Location:
    St Maries, Idaho
    You might want to post this in the FJ 40 section and not the FJcruiser section. You would probably get more response there.
     
  3. Wild at Heart

    Wild at Heart

    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Location:
    Commerce, Texas
    Ooops. That's the last time I post at 4:00 in the a.m.
    Thanks.
     
  4. timbercruiser

    timbercruiser

    Messages:
    798
    Likes Received:
    11
    Joined:
    May 20, 2004
    Location:
    Below Da Bridge
    You're ahead of the curve!!! It'll be a few years before people are doing solid axle swaps on these trucks.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.