I found this hanging off???

Discussion in '80-Series Tech' started by 4dmalamute, Jun 16, 2005.

  1. 4dmalamute

    4dmalamute

    Messages:
    619
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    Sacramento Ca.
    Ok I know this has something to do with the ABS, but I was doing my lift and found it tied up and not connected....sooo I naturally connected it back and not good! The cruiser gets the abs shake going on the foot when almost to a dead stop. So I disconnected it and the brakes feel normal again. So any idea on what the problem could be?
     
  2. cruiserman

    cruiserman

    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 27, 2003
    That's a little too vague for me to properly guess. Is it a wire going to one of the wheel ABS sensors?
     
  3. T Y L E R

    T Y L E R

    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Mar 27, 2003
    My guess is the previous owner did ...
     
  4. TX_TLC

    TX_TLC

    Messages:
    1,480
    Likes Received:
    9
    Joined:
    Apr 29, 2003
    Location:
    Texas
    Is your ABS light on? If not...I bet you would also find your ABS idiot light unplugged....or burnt out. ;)

    No light = No problem....RIGHT?? :rolleyes:
     
  5. landtank

    landtank SILVER Star

    Messages:
    19,349
    Likes Received:
    1,664
    Joined:
    Mar 27, 2003
    Location:
    Groveland MA
    Pull the ABS sensor and clean the crap off it and try again. And yes the bulb has probaly been pulled as TX has mentioned.
     
  6. 4dmalamute

    4dmalamute

    Messages:
    619
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jun 13, 2004
    Location:
    Sacramento Ca.
    Thanks for the info.......I thought I posted a picture with this thread but no luck. I will post one up again. I will also check the light and see whats going on with it. Thanks, chans
     
  7. IdahoDoug

    IdahoDoug

    Messages:
    8,864
    Likes Received:
    268
    Joined:
    Aug 9, 2003
    I have no idea what year you have.

    But if you turn on the ignition (not start), several dash warning lamps should come on for a few seconds while the system they represent goes through a diagnostic cycle. The ABS light is one such light.

    DougM
     
  8. RavenTai

    RavenTai

    Messages:
    6,048
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Nov 16, 2003
    Location:
    Dixie co. Florida
    that would be the ABS sensor,

    I may be wrong but it looks like it is broken off not just disconected,

    to test the light lock the CDl (put it in low or use switch if installed) the ABS light should come on


    it may also come on key on engine off I cannot remember
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.