Heater control valve cable (1 Viewer)

Joined
Mar 13, 2017
Messages
436
Location
Atlanta
I’m troubleshooting my sons 96 80 series heater situation. I was getting no heat but after adjusting the HCV on the firewall I got heat.

It appears that the cable isn’t moving the switch on the HCV. I pulled the radio out and the glovebox out and can’t find where the cable attaches to the motor behind the dash.

Can someone please guide me so I can see if it is attached correctly or seized. Thanks MUD!
 
Joined
Mar 13, 2017
Messages
436
Location
Atlanta
I’m troubleshooting my sons 96 80 series heater situation. I was getting no heat but after adjusting the HCV on the firewall I got heat.

It appears that the cable isn’t moving the switch on the HCV. I pulled the radio out and the glovebox out and can’t find where the cable attaches to the motor behind the dash.

Can someone please guide me so I can see if it is attached correctly or seized. Thanks MUD!
Disregard! I found it. When I replaced my HCV I didn’t set the cable high enough so it couldn’t switch on the heat. Now my boy has heat before the cold sets in!
 
Joined
Jul 24, 2006
Messages
266
Location
Fairfax, VA
when i bought mine in the early fall, the cable wasn't even connected to the valve. valve was opened part way. i kept wondering why the heat was so weak when the temps started to drop. wasn't until i replaced the radiator in the late fall that i discovered how it was actually supposed to hook up. who knows how long it had been this way before i owned it.

good job fixing this before it gets cold.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom