fj40 guage cluster

Discussion in '40- & 55-Series Tech' started by tcfreeman, Jul 8, 2005.

  1. tcfreeman

    tcfreeman

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2005
    working on a fuel sending unit on a '74 fj40 the yellow/red wire going back to the fuel gauge works and the guage seems to work, but the oil gauge seems to take the same signal, in other words the oil guage is going up along with the fuel guage.

    seems to be factory wired this way?
     
  2. pbgbottle

    pbgbottle Forum Lifer

    Messages:
    4,750
    Media:
    92
    Albums:
    5
    Likes Received:
    412
    Joined:
    Feb 8, 2004
    Location:
    Cloverdale B.C. Canada
    oils sender should be yellow with black . fuel yellow with red . check the connections and they all source there power from blue with red
     
  3. tcfreeman

    tcfreeman

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2005
    The only way I can get the fuel guage to move is to have a hot positive wire going to the sending unit.

    if it is just grounded the guage will not work, this is a new plastic tank so there is no ground on the sending unit through the chassis.
     
  4. Maintz

    Maintz

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    Northern California
    Are both the sender and guage OEM? If so, and you're installing a plastic tank, ground the sender unit from one of its outside screws to the body (good idea on steel tanks as well). There should be no "hot" feeds to the sender unit, justto the guage as Jake said. Good luck!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.