engine runs on

Discussion in '60-Series Wagons' started by cranky cruiser, Jul 13, 2005.

  1. cranky cruiser

    cranky cruiser

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 23, 2005
    BJ60 1984

    My wagon starts fine, but it's developed a problem of not shutting off - pull the key out, all electrical is off and all I can do is stall it to stop it, OR pop the hood and pull this manual lever to off. It's at the end of a small piston like thing, right-rear of the engine, just below the injectors.

    Can you tell I am not a gear head? Local mechanic says it "must be the starter" but I am skeptical.

    Any thots?
     
  2. FJ40Jim

    FJ40Jim The Cruiser Whisperer SILVER Star

    Messages:
    10,312
    Media:
    1
    Likes Received:
    2,611
    Joined:
    Sep 26, 2003
    Location:
    Lancaster, Ohio, USA
    Something is not quite right w/ the injection pump. Either the stop solenoid is sticky or the EDIC motor is sticking. Either way, I don't think it could have any connection to the starter.
     
  3. lovetoski

    lovetoski SILVER Star

    Messages:
    4,561
    Likes Received:
    232
    Joined:
    Jul 13, 2003
    Hey Jim,

    If you don't mind - what's the EDIC motor?

    Thanks!
     
  4. cranky cruiser

    cranky cruiser

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 23, 2005
    Jim - thanks a lot. Is it sticking because it's worn out, or can I do something simple myself to resurrect it?

    Much appreciated.
     
  5. schaats

    schaats

    Messages:
    284
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Apr 3, 2005
    Location:
    Kyunggi, South Korea


    Electronic Diesel Injection Computer(Controller?)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.