electrical probs

Varty Yo

SILVER Star
 
Joined
Jun 26, 2005
Messages
2,907
Location
City that rhymes with fun
hi......im havin electrical problems. my cruiser keeps diein while im drivin, ive had the alt check out and its fine, the truck boost fine and runs but when i start drivin it slowly dies out. you can see the lights gettin dimmer and dimmer, the batt is brand new also so im stumped....................
 

Poser

Oh...Durka Durka Durka.
s-Moderator
Supporting Vendor
 
 
Joined
Oct 1, 2003
Messages
20,186
Location
MN
bretty said:
hi......im havin electrical problems. my cruiser keeps diein while im drivin, ive had the alt check out and its fine, ....................

Welcome.


On a test bench, or have you verified the alt output while mounted in the vehicle?



Also-


Some background on your vehicle would be a great help trying to figure things out over the 'net....

Examples:

Make

Year

Engine

12 or 24 volt electical system

etc....



Good luck!


-Steve
 
Joined
Jul 19, 2004
Messages
880
Location
Olympia, WA
Welcome!

Check the ground connection to the batterie(s). A bad ground may cause the problem that you're having.
 
Joined
Jan 6, 2005
Messages
414
Location
EAST COAST
Sounds like dirty connections, worn battery cables, or a bad alternator. H ave you tried disconncting the battery with the engine running? if it dies right away its a bad alternator.
What is your battery putting out? and if you have a 24 volt system then I know nothing about what you have and I will not even hazard a guess. Good luck!
 
Top Bottom