Drove home locked in 4th...NV4500..slave

Discussion in '60-Series Wagons' started by freightdog, Jun 26, 2005.

  1. freightdog

    freightdog

    Messages:
    861
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Nov 6, 2004
    Location:
    Lodge Grass, Montana
    Well, made it home from a bit of wheelin - 67 miles in 4th gear...thankful for the NV4500 and tons of torque.

    The slave cylinder is peeing fluid so I am assuming that there is a seal that blew in the cylinder?

    Read the archives and everyone seems to say replace both...master and slave.

    I have a new slave - and a rebuild kit for the master...

    Anything else I should know? Anything else I should buy? Are there stronger aftermarket kits?

    Jeff :cheers:
     
  2. Mike S

    Mike S

    Messages:
    2,537
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Aug 19, 2003
    You mounted the Toyota stock MC on the NV4500?

    M
     
  3. freightdog

    freightdog

    Messages:
    861
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Nov 6, 2004
    Location:
    Lodge Grass, Montana
    Yep -

    worked great for about 67,000 miles
     
  4. Mike S

    Mike S

    Messages:
    2,537
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Aug 19, 2003
    So it just wore out...

    M
     
  5. freightdog

    freightdog

    Messages:
    861
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Nov 6, 2004
    Location:
    Lodge Grass, Montana
    Yep, I guess...is there a seal in the slave?

    I am just gonna take the slave out and replace it with the new one I have - It is tough to get at - the 350tbi exhaust pipe is 3" and beneath...oh well work around...

    Jeff
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.