1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

diff locks taking a while to engage

Discussion in '80-Series Tech' started by 96NCCRUISER, Mar 3, 2004.

  1. 96NCCRUISER

    96NCCRUISER

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 12, 2004
    I recently had the pleasure of getting to drive in about 12 to 14 inches of snow. I thought it would be a perfect time to try out the locking differentials on my 96 cruiser. Each time I would try to lock only the rear the light would continue to blink and not engage. The rear would only lock (sometimes) after engaging the front and then moving the switch back to the (rear only) position. Could it be that they just need to be used more often or does it sound like their may be a problem? I appreciate the feedback.
     
  2. Rogue

    Rogue

    Messages:
    969
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 27, 2003
    Location:
    Jefferson
    Same thing happened to me this past weekend. I was stuck for three hours with nothing to winch on.
     
  3. MoJ

    MoJ Moderator

    Messages:
    3,436
    Likes Received:
    231
    Joined:
    Oct 24, 2003
    While the light is blinking, slowly pull forward and turn the wheel slightly to one side. Do this on a loose surface gravel, etc, of course. Doing this a few times seemed to revive mine as I don't believe the PO had every used them. This is not my fix by the way so THANKS to whoever's post I had read when I searched on the subject. :flipoff2: