check engine light on but no code###

Discussion in '100-Series Cruisers' started by jersey1, Aug 15, 2005.

  1. jersey1

    jersey1

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 26, 2005
    my 98 with 69000 miles has a check engine light that comes on and I have it checked out but no code came up. so the machanic reset and said i might need a tume up I changed the plugs and pcv valve but the light came back on about two weeks later. does anyone have any suggestion.....
     
  2. uzj100

    uzj100

    Messages:
    6,541
    Likes Received:
    1,597
    Joined:
    Jun 18, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Is the gas cap tight? Have you had any Throttle Body issues?

    I had a CEL come on and it was an O2 sensor. But there was a code.

    uzj100
     
  3. jersey1

    jersey1

    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 26, 2005
    thanks for the advise UZJ come to think about it I do think i have an after market gas cap. and could it also be some thing with my trottlebody cause there is a slite hesitating feeling when i go up a hill on the highway, it feels like the power comes and goes in and out. can't figure that one out. and i just canged my plugs and pcv valve but still the same thing....
     
  4. Melchor

    Melchor

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Bay Area
    Herro... at 69000 miles, it's most likely the O2 sensors. Have a real mechanic check all 4 sensors, and stop using cheap gas, or gas additives (after sensor replacement)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.