bad igniter

Joined
Dec 1, 2007
Messages
216
got power at the coil 12v but no spark out of the secondary out of the coil truck will turn over but it will not fire . I have new coil new alternator and new starter . would it be that the ignitor is junk . tested ballast it is fine . i am lost for answer . the other night i got it to run now it won't start at all . new ignition switch also

thanks brad
 

John McVicker

SILVER Star
Joined
Jul 11, 2005
Messages
3,555
Location
Big Pine, CA
What shape are the points in & are they opening & gapped correctly ? Stock I 'think' s/b 20 or 21. I may be wrong on those #'s.

What dizzy ?

John

Edit: Also how about your condensor...good ?
 
Joined
Dec 1, 2007
Messages
216
points are new . the wire out of the coil is getting no spark . put spark plug wire against block no spark
 

John McVicker

SILVER Star
Joined
Jul 11, 2005
Messages
3,555
Location
Big Pine, CA
Stock igniters very rarely go bad.

I would look at gap, condensor and did you put the rotor back in ? I have forgotten before...embarassing.

John
 
Joined
Feb 6, 2002
Messages
15,313
Location
OC, CA
Having 12V at the coil may fool you if the points are open and the circuit is open. What is the voltage when the points are closed? What happens when the points are open and you momentarily short across them with a screwdriver?
 

Spike Strip

Let's Go Brandon !
SILVER Star
Joined
Nov 22, 2005
Messages
15,626
Location
Kalifailure
FWIW if it does turn out to be the igniter, there's an article in this Month's Toyo 4wd owner mag on replacing the Toyota igniter with an early GM igniter module and coil for about $40 ...
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom