AHC Override Turns Off Sporadically (1 Viewer)

Joined
Mar 24, 2016
Messages
380
Location
Memphis, TN
I installed the Slee AHC override switch a few months back and have had an issue with it turning itself off sporadically when going over speed humps and small dips in the road at low rates of speed (under 18 mph). If I turn the override switch off or to the green lighted position, come to a stop, put in H, and move to red lighted position it will reset. However, if I leave the switch in red lighted position and try to put in H mode it just flashes and will not return to H. Anyone else have this issue/have a fix? I have checked all my solders and heat-shrink and all is tight and intact. :bang:
 

wildsmith

SILVER Star
Joined
Jun 8, 2005
Messages
747
Location
Stourbridge, England
I had a similar problem but it's quite a few years ago now on a previous 100 I no longer own. I ended up removing the AHC anyway so did not resolve it so no fix for you but yes someone else did have this issue ...
 
Joined
Mar 24, 2016
Messages
380
Location
Memphis, TN
Why don't you just adjust your height sensors on your AHC to achieve the lift instead of relying on the override? Then the system works in its full function in a lifted setting.

2-2.5" AHC Lift Using King Coils & Shock Spacers
*shock spacers and king springs not needed, just explains how to lift via sensors.
Thanks @DirtDawg I think I will. Just kind of annoying to install that thing and it be so finnicky. Guess I'll get under it and do some adjusting.
 

LandCruiserPhil

Peter Pan Syndrome
Supporting Vendor
Joined
Mar 10, 2004
Messages
25,006
Location
Scottsdale Arizona
I installed the Slee AHC override switch a few months back and have had an issue with it turning itself off sporadically when going over speed humps and small dips in the road at low rates of speed (under 18 mph). If I turn the override switch off or to the green lighted position, come to a stop, put in H, and move to red lighted position it will reset. However, if I leave the switch in red lighted position and try to put in H mode it just flashes and will not return to H. Anyone else have this issue/have a fix? I have checked all my solders and heat-shrink and all is tight and intact. :bang:

What did Slee say when you called them?
 

LandCruiserPhil

Peter Pan Syndrome
Supporting Vendor
Joined
Mar 10, 2004
Messages
25,006
Location
Scottsdale Arizona
I installed the Slee AHC override switch a few months back and have had an issue with it turning itself off sporadically when going over speed humps and small dips in the road at low rates of speed (under 18 mph). If I turn the override switch off or to the green lighted position, come to a stop, put in H, and move to red lighted position it will reset. However, if I leave the switch in red lighted position and try to put in H mode it just flashes and will not return to H. Anyone else have this issue/have a fix? I have checked all my solders and heat-shrink and all is tight and intact. :bang:

Any update?
 
Joined
Jan 19, 2006
Messages
2,013
Location
Tulsa, OK
Mine's quirky too. The vehicle sat overnight and then disengaged this morning when I started driving. AHC "off" cam on and I could not reset it without having to turn the engine off and re start. It seemed to do its job after that. Too much rake for my liking on the factory setting so I may have to play around with that a bit as well.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom