96' Headlights Randomly Coming On While Vehicle is Off and Locked

Joined
Feb 10, 2017
Messages
1,110
Location
Seattle
Alright Electrical Gurus -

I'm stumped.
For the last year or so i've had my headlights randomly coming on at night, day, whenever, when the vehicle is locked and in park.
This morning I got a call that my headlights were on... the switch was on, but they turn off with the vehicle.
I've also had this happen with the switch OFF.
I replaced the headlight relay a few months ago which seemed to solve the issue at the time.
Additionally i replaced the fuses as they were original and didn't look great, but were not popped.
I'm stumped. I've checked wiring, haven't found any cuts/nicks or something. I can't believe another OEM relay already failed.
I'm running the 8005/06 bulbs trimmed to fit if that makes any difference.
Searched and didn't find anything similar. Anyone have any ideas?
 

clx16

SILVER Star
Joined
Oct 26, 2017
Messages
1,521
Location
Alpharetta GA
Have you checked for a short? Grab the wires and wiggle them around up front. The short to ground right? Is it low beams or brights?

I accidently shorted mine and they came one once.
 
Joined
Feb 10, 2017
Messages
1,110
Location
Seattle
Have you checked for a short? Grab the wires and wiggle them around up front. The short to ground right? Is it low beams or brights?

I accidently shorted mine and they came one once.
Low beams. I haven't found any shorts anywhere looking through the engine bay. I'll take a deeper dive though, that would make sense. I wonder if having other items on the shared ground could cause it. The weird thing is it'll randomly happen after sitting a few days, not right after turning off the truck or something.
In this case the cruiser has been parked a week, no issues, til this AM they came on.
 

77mustard40

SILVER Star
Joined
Nov 28, 2010
Messages
1,843
Location
Austin, TX
Do you have one of the port installed security systems? Just a guess as my lights come on for 30 seconds when I lock or unlock with my key fob which is part of arming the 1990's era security system.
 
Joined
Feb 10, 2017
Messages
1,110
Location
Seattle
Do you have one of the port installed security systems? Just a guess as my lights come on for 30 seconds when I lock or unlock with my key fob which is part of arming the 1990's era security system.
I do. Wondering if that could be the culprit. It’s worked fine 99% of the time (besides the few times it’s been totally unresponsive for a bit of time). Id really love not losing the fob access.
 
Joined
Jul 17, 2018
Messages
1,451
Location
LUGOFF, SC
I consider myself lucky, The Bean didn't come with a fob, so I never got used to it.
The security system locked my out a couple times while I was working on the truck, luckily the spare key was in the house.
I ripped The Bean's system out by the roots one day after it angered me enough.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom