1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

3fe question

Discussion in '60-Series Wagons' started by BigSur, Aug 28, 2006.

  1. BigSur

    BigSur

    Messages:
    1,637
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 11, 2004
    Location:
    Big D
    Ok, i still have this whine and i am now starting to think it has nothing to do with my fan clutch or my smog pump. I have done some reading and thinking and i think it could be a fuel issue or even a throttle body issue. Reason is this...yesterday on my way home i was going up a small hill...the truck had zero power no matter if my foot was on the accelerator or not. Just now power under load. I have also noticed a low muffled sound that sounds like it could be coming from the manifold. Would a leaky manifold cause a lack of power as well? Just trying to think of as many issues as possible.

    Thoughts? This friday i am doing a compression test, setting the timing and checking for leaks.

    Has anyone with a 3fe cleaned there throttle body or intake?
     
  2. lowtideride

    lowtideride

    Messages:
    7,606
    Media:
    12
    Albums:
    1
    Likes Received:
    79
    Joined:
    Sep 29, 2003
    Location:
    The Sunshine State
    Possible clogged cat? Is your kick down cable properly adjusted?when you romp on the gas it should down shift.

    I just got finished cleaning my intake on the 3fe. I have yet to clean the throttle body but will get there soon or later.
     
  3. hank14

    hank14

    Messages:
    2,441
    Likes Received:
    89
    Joined:
    Nov 26, 2004
    Location:
    Texas
    Have you had someone look at it with you? I'm no expert, but sometimes 2 heads are better than 1. I'd be happy to look at it if you want to cruise over to Granbury sometime. PM me if interested.
     
  4. bigbertha

    bigbertha

    Messages:
    287
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 17, 2005
    intake

    I am in the process of cleaning my entire intake down to the block. I have my injectors out as well and am just waiting for a few parts to come through to closer her up. Let me know if you have any questions. Also had my TB serviced and over-bored.
     
data-matched-content-rows-num="2,1" data-matched-content-columns-num="1,4" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed">