TNOverlander's latest activity

  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to fjbj40's post in the thread Center diff locking with Like Like.
    Thanks, I have the FSM, why anybody would not one is beyond me! Anyways.....success :clap: !! Sure enough, whoever was in there before did something incorrectly. I suspect fork not locked but CDL motor in locked position! I jacked rh rear...
  • TNOverlander
    TNOverlander replied to the thread Oil pressure sender.
    The FSM has a test procedure to determine if it’s the gauge or sending unit that’s causing the fault. In some cases if the gauge is shorted too long it can bend the internals of the gauge to where it doesn’t read anymore but in some cases that...
  • TNOverlander
    How are things coming along? I know I'm not the only one looking for an update!! Hahaha.
  • TNOverlander
    TNOverlander replied to the thread Transfer whine.
    You can try shifting in and out of low 50-100 times (literally) and often that gets it working again. If it has set for years without being put in low this is common. Mine had sat for a long time when I bought it 5 years ago. I tried this...
  • TNOverlander
    been giving driving lessons to my 13 year old in the local creek bed... loads of fun, my kids are growing up fast.
  • TNOverlander
    yeah I guess sleeping on it; in general worn bearings would affect the gear mesh resulting noise. Not sure how sensitive the tcase gears are in these compared to a differential. My input and output bearings in the case were good but I replaced...
  • TNOverlander
    Are you sure it’s the tcase? I always think of whining sounds as being a gear mesh issue whether in the differentials or the tcase. In my experience bearings typically exhibit a growling noise.
  • TNOverlander
    RRW RR5-V 17x9
  • TNOverlander
    Thanks for the reply. Ill try that latter!
  • TNOverlander
    Got my Ultragauge mounted. Now I just need to relocate the OBD2 port somewhere else son I can put the fuse panel cover back on. Next is to try and fix a shaky passenger mirror and a driver mirror that doesn’t work at all.
  • TNOverlander
    I’ve got an ultragauge as well. To fit the fuse cover you’ll notice the connector on the vehicle has another set of holes 90 degrees to the set it’s using now. You can rotate it to point down and put one screw back in. With that I was able to...
  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to Rookie2's post in the thread Head Gasket done - no start with Like Like.
    It’s probably a good thing you talked to him because it doesn’t sound like a guy you want checking his own work. Doesn’t mean he messed it up, but doesn’t sound like if he found something he did wrong, that he would take responsibility. Just my...
  • TNOverlander
    ^ Its a good thing 80's dont have UCA's then huh ;) Your right those wheels need the hubcentric lugs period, thats what they need, adding a spacer to the mix is not going to change that. Just that you need to use a couple Acorn nuts...
  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to NLXTACY's post in the thread Wits' End 1FZ Head Gasket Poster with Like Like.
    There are so many threads and questions people have about what is in the valve grind kit/head gasket kit that I finally started to use some of my insomnia time to some good use. I had a customer trying to make sense of some of the random gaskets...
  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to Lumpskie's post in the thread amazon lift with Like Like.
    If I were in your shoes, I would give @cruiseroutfit (Cruiser Outfitters) a call. They carry that same OME lift as well as many more. They can talk you through what components are required and suggested for a smallish lift. FWIW, I ran an OME...
  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to jonheld's post in the thread No crank start with Like Like.
    Don't be embarrassed. We all make mistakes. We all overlook the easy stuff and go right to rebuilding the engine.
  • TNOverlander
    TNOverlander replied to the thread No crank start.
    Glad you got it figured out at least. Those cheap battery connectors got me in my past too...
  • TNOverlander
    TNOverlander reacted to HeadacheManNYC's post in the thread No crank start with Like Like.
    @TNOverlander @jonheld I am embarrassed to admit this..but the + terminal (a cheapo until the OEM gets here) wasn't making strong contact with the post. OY VEY!
  • TNOverlander
    TNOverlander replied to the thread No crank start.
    So have you tried jump starting it with another vehicle and jumper cables? I have found with bad battery cables that sometimes will do the trick. I wouldn’t rule out starter contacts either as others have said though.
  • TNOverlander
    TNOverlander replied to the thread No crank start.
    I’ll say that I haven’t had this in my 80 but other vehicles every other time myself or a friend has had the power kill after click to start it’s been bad battery cables every time... whether it was the cable or the connector on the cable that’s...
Top Bottom