1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Front drive shaft rubbing on crossmember

Discussion in '40- & 55-Series Tech' started by jzilla, May 19, 2003.

  1. jzilla

    jzilla

    Messages:
    1,633
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Feb 26, 2003
    Location:
    Edmonton, Alberta (for now...)
    Just put a 5spd in my 81BJ60 as well as 5spd driveshafts.
    I have 33's and 2.5 inch belton lift which puts you up quite a bit higher than that.
    Can spin driveshaft by hand and it does not rub.
    But when hubs are locked and it is driven it scrapes crossmember. Already lost part of a zerk ( grease fitting).
    Please help.
    thanks
     
  2. kreaves

    kreaves

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 5, 2003
    When I had my 60 I flipped the front driveshaft end for end. This puts the slip part of the driveshaft at the transfercase end. Only works though if you don't have a CV driveshaft. Other than that you could trim the crossmember and then reinforce it.
     
  3. jzilla

    jzilla

    Messages:
    1,633
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Feb 26, 2003
    Location:
    Edmonton, Alberta (for now...)
    Mine has cv.
    guess I'll have to cut and weld.
     
  4. jzilla

    jzilla

    Messages:
    1,633
    Likes Received:
    44
    Joined:
    Feb 26, 2003
    Location:
    Edmonton, Alberta (for now...)
    Found 5spd crossmember which has more space for driveshaft.